WIE wij zijn?

Dutch Conveyor Belt Builders.

Bij Akker Transport Systems zijn afnemers geen anonieme nummers, we waarderen ze allemaal. We zijn trots op onze klantrelaties. We bouwen graag een relatie op met iedereen waarvoor wij van betekenis kunnen zijn. 

Samenwerken aan arbeid besparende resultaten dat zijn voor ons mooie projecten, daar krijgen wij energie van. We denken graag mee om samen goede, betaalbare oplossingen te vinden; we geven advies over wat het beste bij een situatie past. Er kunnen met simpele oplossingen al mooie tijdbesparende resultaten bereikt worden.

Bij Akker Transport Systems maken we alles grotendeels in eigen beheer. Wat onze prioriteit heeft, is producten maken van een goede, degelijke kwaliteit, zodat minder storingen plaatsvinden en minder reparaties nodig zijn. 

Zoals op de foto’s te zien is, gebruiken we graag waar het kan dikke assen en zwaardere kogellagers die smeerbaar zijn van een goed merk. Dit verlengt de levensduur van onze producten. We weten als geen ander hoe storend het is om stil te staan omdat er ergens wat vastloopt. Dit proberen we zo veel mogelijk te voorkomen.

De man achter...

Dutch Conveyor Belt Builders.

Ik ben Robert van den Akker, van Akker Transport Systems, opgegroeid in een tuindersgezin, dat van vroeger uit altijd al met transportbanden werkte. Mijn vader had vanaf 1982 zijn eerste transportbanden staan, vanaf de oppotmachines in de schuur tot achter in de kassen. Van jongs af aan heb ik altijd kunnen zien hoe dat werkte en hoe het soms ook niet werkte. 

Ik ben mee gaan werken in het bedrijf en daar kreeg ik in de praktijk te maken met waar tuinders tegenaan lopen in de transportbandenwereld. Onderhoud deden we meest pas als de boel stuk aan het gaan was, en lagers gingen we smeren als de boel begon te piepen.

Dat begon bij de breekboutjes, koprollen, aandrijfunits aan puin, kogellagers uit China tot Italy aan toe. Dan zie je wat een relatief klein prijsverschil op goede onderdelen doet, bijvoorbeeld goedkope kogellagers die het wel een paar jaar uithouden, gaan kapot. Daar sta je met personeel weer stil, kost meer geld, frustratie en mogelijk teleurgestelde klanten die op handel wachten. Het gebeurt uiteraard altijd als het niet uitkomt. Ik weet ook wel dat je het nooit helemaal kan voorkomen, de Dutch Conveyor Belt Builders proberen in ieder geval van wel.

Onze producten gaan de halve wereld over, van Nederland, Europa tot (centraal) Amerika en Canada. In Centraal Amerika waar arbeid goedkoop is, ontkomen ze ook niet aan automatisering, niet om te besparen op de loonkosten maar om de productiecapaciteit te verhogen en omdat het moeilijk is om aan goed personeel te komen. Dat ondervinden we hier ook steeds meer.